|
|
ביטול פוליסה או הקפאתה בעת מכירת הרכבכאשר רוכשים פוליסה לביטוח רכב, יש לברר גם לגבי האפשרות להקפיא את הפוליסה ואפילו לבטל אותה. ישנם פרטים כתובים במדריכי ביטוח רכב ברחבי האינטרנט, אולם חשוב לברר את הפרטים לאשורם מול חברת הביטוח, כדי להבין זאת באופן מלא. המפקח על הביטוח בדרך כלל יציג את העיקרון לפיו חברות הביטוח תנהלנה את ההקפאה או ביטול הפוליסה, בין אם זה הגיע מצד המבוטח או חברת הביטוח עצמה. ההבדל המרכזי יהיה נעוץ בנגזרת המחיר הכולל שניתן לפוליסה. מכאן, שפוליסה זולה יותר תניב דמי ביטול זולים יותר בדרך כלל.
מהי סיבת הביטול או ההקפאה? ביטול הפוליסה יכול להיות בגין הפרת חוזה על ידי המבוטח, הפרת חוק או פשיטת רגל של חברת הביטוח. מצד שני, המבוטח יכול להחליט שהביטוח לא מתאים לו או להפסיק את התוקף של הפוליסה בעל כרחו, משום שמשהו ארע לרכב; אילו המבוטח מחליט לבטל או להקפיא את הפוליסה שלא בנקודת היציאה השנתית, יש לכך השלכות בהתאם.
הקפאת הפוליסה ניתן לשמור על התנאים שהיו לפני ההקפאה, אילו היא מתרחשת משום שרכב נמכר, עבר למצב של טוטל לוס או שהוכרז כגנוב ואפילו אם הינו בתיקון לאורך זמן רב. התנאים יכולים להשמר לו לאורך התקופה שבה היה אמור להיות מבוטח ועד למועד שבו היה אמור לסיים את הביטוח. זמן ההקפאה המינימלי – בדרך כלל חודש.
ביטול הפוליסה ביטול הפוליסה מאת המבוטח עלול לגרור קנסות שונים, שיחושבו לפי הזמן שהיה מבוטח או הזמן שנותר לו להיות מבוטח. היות שחלק מן הסכום שחברת הביטוח תגזור לעצמה מהסכום שנותר לתשלום יכול להיות קשור לסיבת הביטול, הרי שביטול של לקוח לטובת חברת ביטוח אחרת יכול להניב קנס גדול באחוזים אחדים.
|
|
|