|
|
האם תמיד כדאי להפעיל את הביטוח המקיף?אמצעי תעבורה יכול להיות חבל ההצלה שלכם ביום יום; בלעדי הרכב לא הייתם מסוגלים להסיע את בני הזוג לעבודה ואת הילדים לגנים או לבתי הספר; לא הייתם מסוגלים להביא את הקניות המרובות הבייתה מבלי לצאת בשן ועין או להתנייד ממקום למקום ברכב הנכים המותאם עבור מי שזקוק לכך. הגעתם לידי מסקנה, שאתם לא יכולים לוותר על אחזקת רכב, אפילו במציאות הקופחת של מיתון מתמשך ותוקף מכל הכיוונים. אתם מנסים לבדוק ולראות היכן ניתן להפחית את ההוצאות ככל שניתן.
ההתלבטות אם להפעיל ביטוח מקיף את ביטוח החובה אתם מחויבים ממילא כבר לעשות, הלוא "אם נישאתם לכלה, תתמודדו עם החותנת".... ומה עושים עם אלפי שקלים לשנה שמשולמים בביטוח מקיף לרכב? אתם משלמים אותם, ולבסוף כשנקלעים לתאונת דרכים או למקרה ביטוח, מתלבטים האם בכלל זה משתלם להפעיל את הביטוח. ולמה שלא ישתלם? סיבה ראשונה: דמי השתתפות בביטוח. סיבה שניה אין כינון פוליסה וסיבה שלישית – ייקור הפוליסה בשנה הבאה.
מה גובה הפיצוי המשוער? על סכום הפיצוי המשוער תוכלו לדעת רק לאחר קריאה לשמאי. קריאה לשמאי חיצוני, משמעו לשלם יותר כסף ללא קשר להוצאות התביעה. כדי שלא להפסיד דמי החזר בתביעה הבאה לו תהיה במהלך אותה שנה, כדאי לעשות תוספת כינון פוליסה, ולעתים ניתן אפילו לתבוע תביעת שיבוב או תביעה נגדית את הגורם שתבע אתכם, בגין ייקור הפוליסה.
ומה עם שכר טרחתו של עורך הדין? בתביעות ביטוח רכב ישנן הוצאות של עורך הדין שייצג אתכם. תוכלו לעשות גם לזה כיסוי בהתאם, ולהקדים תרופה למכה – פחות הוצאות, יותר חיסכון ואפשרות לתבוע מבלי לעשות חישובים מרובים ומבלי להיות עם חששות. כך המאמץ יהיה שווה את הטרחה, שווה בכלל את ההשקעה בפוליסה.
|
|
|