|
|
פוליסת ביטוח מקיף ונזק לרכוש בפרעות אזרחיותגם כשמדובר בביטוח רכב שמטרתו היא לכסות פיננסית על הוצאות כלכליות במקרים שונים, עדיין ישנם "חורים" או מקרים שנופלים בין הכיסאות, ואין עליהם כיסוי של ביטוח. כך או כך, מה שמשותף לכל אותם המקרים – בין אם חברת הביטוח מעניקה עליהם כיסוי או בין אם לאו, זה שהרכב נפגע. כשהרכב נפגע – יש להשתמש בביטוח מקיף לרכב ולהפעיל אותו בזמן אמת. כדי להפעיל אותו ולקבל תמורה, יש לוודא שאכן ישנו כיסוי לעילה המבוקשת. בביטוח מקיף הכיסוי הסטנדרטי הוא על גניבת הרכב, תאונת דרכים, חבלה ברכב בזדון, שטפון ועוד.
האם יש ביטוח רכב במקרה של פרעות? הכיסויים הסטנדרטיים בפוליסת ביטוח רכב מקיף לא כוללות מקרים של פרעות, וכאן חשוב להבין כי נמתח גבול דק המבדיל בין חבלה זדונית ברכב ובין חבלה בזמן שהוגדר כזמן פרעות. לרוב, בפרעות ניזוק פח הרכב בעיקום או בריסוס, שמשת המכונית נשברת או שהצמיג נשרף, ואפילו הרכב עצמו נגנב. למקרים אלו, רצוי לדאוג לתוספת הביטוח המיוחדת.
על מהות הפרעות ישנן הגדרות למעשי פרעות, כמו למשל ביזה, אלימות והרס הרכוש. לצורכי הביטוח, ממש כמו שמכריזים על אסון שטפון או שריפה, כך גם בפרעות שנעשו. חברת הביטוח לא תעניק כיסוי בביטוח מקיף לרכב פרטי, אם אין לה כיסוי נוסף לכך –מה שנתון בידי המבוטח ולבחירתו העצמאית. במידה ולא יבחר בביטוח שכזה, לא יקבל פיצויים על כך .
כיסוי של פרעות אזרחיות בביטוח פרעות אזרחיות היו כלולות עד לשנת 2000 בכיסוי ביטוח מקיף לרכבים ומאז לאחר תחולת האינתיפאדה השניה, הכיסוי הזה השתייך לריידרים (לתוספות) שחברת הביטוח הוסיפה לפוליסות הסטנדרטיות. אחת הסיבות לכך היא בין היתר היכולת של תושבי השטחים ויושבי הקו הירוק לקבל הפיצויים בדרכים שונות ואחרות.
|
|
|