כשרוכשים מוצר ומחויבים לקנות בעבורו מוצר לוואי – כמו שנהוג ברכישת רכבים וצרוף ביטוח רכב חובה, יש לקחת בחשבון כשרוכשים את הרכב מהם תשלומי התחזוקה הקבועים שיתלוו אליו, והאם ההוצאה תשתלם. בביטוח חובה אמנם – יש צורך לבחור חברת ביטוח ולא ניתן להתמקח עם המחיר. השאלה הנשאלת היא אם ביטוח חובה, שממילא איננו נדרש על פי החוק, הוא ביטוח שכדאי לעשות? הרי ניתן להתמקח על המחיר, להוריד או להוסיף כיסויים. כשמדובר ברכב חשמלי לפחות, הביטוח המקיף בדרך כלל מציע מחיר ללא כיסוי המנוע החשמלי.
תוספות לרכב – תוספות לביטוחהמנוע החשמלי ברכב כנראה נחשב כתוספת לרכב, שכן הביטוח מחשיב אותו כרכיב נוסף ברכב ויש לו עיגון גם ברישיון. התוספת הזו לכיסוי מייקרת גם את מחיר הפוליסה, וחשוב לעשות השוואת מחירים אפילו לפני שרוכשים את הרכב כדי להבין מכמה מעות נוספות תיאלצו להפרד. ביטוח רכב חשמלי הוא לא פוליסת ביטוח רכב נפוצה, וזו עוד סיבה שבגינה אין הוזלה במחיר.
רכב חשמלי – לאו דווקא רכב פרטיכלי הרכב העונים להגדרות "חשמלי" יכולים להיות גם סאגווי או קורקינט חשמלי, אלו אינם מחויבים בביטוח חובה אולם ניתן לעשות גם ביטוח תאונות אישיות וכן ביטוח מקיף מתאים, עד שיתגבשו התנאים לביטוחי רכב לרכבים "רכים" מסוג זה.
הביטוח לעתים עולה יותר מכלי הרכבבמקרה של כלי הרכב הרכים הללו – אופניים חשמליות, קורקינט חשמלי, סאגווי וכל מיני הרכבים החשמליים הדומים, ישנה סבירות שהרכבים הללו יהיו שווי ערך במחיר ל
מחיר הביטוח המקיף, ועל כן זה כבר לא ישתלם למבוטח. רצוי לקבל הצעת מחיר ביטוח מקיף עבור אותו כלי רכב ולברר מה הם התנאים לעומת המחיר ואם זה משתלם באותו מקרה של המבוטח.