בעולם תחרותי של
ביטוח רכב, יש מחירים שונים שאינם מתארים בהכרח את המוצר שמקבלים; לא כל הנוצץ זהב, ולא כל ביטוח רכב זול מציע רמה מינימלית של כיסוי. התעריף בביטוח חובה לרכב משתנה בין חברות הביטוח משום שהוא כולל בתוכו פרמטר של מבוטח שעלול לתבוע את חברת הביטוח במסגרת תקופת הביטוח שלו. כדי שיהיה ניתן להעניק לו מענה כלכלי בבוא הזמן, גובים ממנו את התשלום בהתאם ומראש, בין אם הוא יתבע את חברת הביטוח ובין אם לאו. בפועל, משולמים לחברות הביטוח מאות ואלפי שקלים בשנה, אולם אין בהם תמיד שימוש בתקופת התוקף.
פער שנובע מפאת גילאיםחברות הביטוח מסווגות את הנהגים לסוגי נהגים שונים:
ביטוח רכב לנהגים צעירים שידועים בנהיגתם הפרועה והחפוזה (לפני שהכנסנו פרמטר של נהיגה בשכרות), יעלה באופן אוטומטי מעט יותר יקר (ואפילו בכמה מאות שקלים או אלפים) מפוליסה אחרת מאשר אצל נהגים ותיקים מעל לגיל 24. בנוסף, אצל נהגים צעירים יש גבול מטושטש שבו "נהג צעיר" עלול ליפול בין הכיסאות, ולשלם "בטעות" מחיר יקר יותר.
נהגים צעירים בין הגילאים 21-24דווקא נהגים שעוד לע מלאו להם 24 והם עברו את גיל 21 עלולים להתקל במגוון מחירים שרחוקים אחד מהשני מרחק של מאות שקלים. הפער הזה נובע מחוסר אחידות בהגדרתם; חברת ביטוח אחת תחליט שהנהג בן ה- 22 מהווה נהג צעיר ואילו השניה תחליט שהוא כבר אינו צעיר (ותכתיב מחיר זול יותר).
לצמצם את פער המחיריםאפשר לצמצם את הפער באמצעות השוואה ב
מחשבון ביטוח חובה. מזינים את הפרטים למחשבון והתוצאה היא דירוג של כלל חברות הביטוח לפי מחירים, מן הזול אל יקר. חשוב שלא לבחור באופן אוטומטי בזולה ביותר, אלא להבין מה עומד מאחורי ההצעה.