נהג צעיר הוא מונח שנוי במחלוקת, משום שבחברת ביטוח אחת נהג צעיר יוגדר בין הגילאים 17-21, ואילו בחברת ביטוח אחרת יוגדר בין הגילאים 17-24. משמע, בין הגילאים 21-24 ישנו "חלון" שבו אותו בן 22 למשל יכול להתקל במחירי
ביטוח רכב יקרים כפי שמייקרים אותם לחובת הנהגים הצעירים, ואילו אם ישווה את המחיר למה שתציע חברת ביטוח אחרת, ימצא מחירים זולים יותר במאות שקלים, משום ששם לא יחשב לנהג צעיר. מסיבה זו בעיקר, חשוב לעדכן את חברת הביטוח בה הוא רשום בגילו, על מנת לשנות את מחירי הפוליסה.
לשנות את הביטוח ביום הולדת 24?נהג שהוא צרכן נבון, ישווה מחירים לקראת גיל 24 בין חברות הביטוח בכל פוליסה שהוא מנוי עליה, וישנה את הפוליסה כבר מאז שגילו השתנה על פי לוח השנה. לא רק זאת, אלא שחברת הביטוח דורשת, לחובתו או לזכותו של הנהג לדווח על השינויים שנעשו בפוליסה – לרבות השפעת ותק וגיל הנהג על
מחיר ביטוח הרכב. לרוב, אותו נהג יאלץ לבטל את הפוליסה הקודמת, וליצור פוליסה חדשה ומותאמת.
האם מקבלים החזרי ביטוח?ניתן לקבל החזר בגין תקופת הפוליסה ששולמה מראש ואילו הנהג מבקש לבטל אותה, אולם זה יעשה בהתאם לתנאי חברת הביטוח. גובה ההחזרים יהיה טעון במידה רבה בשאלה אם אותו נהג בחר שוב באותה חברת ביטוח או שעזב אותה לחלוטין.
להקפיד על נהלי חברת הביטוחעל הנהג להודיע על
ביטול ביטוח רכב לפחות כ-21 ימים לפני המועד שבו הוא מעוניין לשנות את המחיר ולבטל את הפוליסה על מנת שזו תיכנס לתוקף. רצוי לעשות שיקולי כדאיות, היות וחברת הביטוח ממילא גובה כ- 10% מדמי הביטוח על ביטול ובנוסף עד 10%.