כלקוחות חברות הביטוח, הייתם מצפים שחברת הביטוח תעדכן אתכם על כל תשלום נוסף שהיא גובה מכם. באותה המידה כמעט, חברות הביטוח (וגם החוק) דורשים עדכון של חברת הביטוח והנוגעים לעניין אילו נתונים השתנו. יכול להיות שזו החלפת רכב, שינויים בריאותיים שמצריכים התייחסות מיוחדת ואישורים לרכב מיוחד ועוד. חובה זו מנוסחת בהוראות הביטוח משנת 1981 ונוגעת לכל נהג ונהגת בישראל. כבר עם קבלת טפסי הביטוח יש לעדכן את הנציג בנוגע לאותם פרטים, גם במועד
חידוש ביטוח רכב, ואפילו באמצע תקופת הביטוח.
חובת הגילוי – מה היא?מבוטח יענה בגלוי ובכנות על שאלות חברת הביטוח. אלו יכולים להיות כל אותם פרמטרים לחישוב תעריפי ביטוח: גיל הנהגים, מינם, מספר הלוחית של הרכב וגם מספר השלדה, שנת הייצור של הרכב, באם יש לו הרשעות קודמות במשפט תעבורה או בביטוח, האם היו לו שלילות רישיון בשלוש השנים האחרונות, מהם שימושי הרכב, הקילומטראז´ שעבר ועוד. חובת הגילוי חלה בכל ביטוחי הרכב.
מתי עלול להתגלות דיווח לקוי או היעדר גילוי?כאשר צפה על פני השטח
תביעת ביטוח רכב, וחברת הביטוח בודקת לעומק את הנתונים כפי שהם היום מול מה שנחתם בחוזה הביטוח, היעדר הגילוי מונע מחברת הביטוח להעניק למבוטח את הפיצויים המבוקשים אודות אותו עניין משום שלא סוכם מלכתחילה. מאידך, רצוי לברר עם עורך דין תעבורה בנושא, משום שבמקרים רבים מתגלה פער גדול בין הידע המשפטי שבין המבטח למבוטח, ונשאלת על מי חלה חובת האחריות.
מה עושים במקרה של דיווח לקוי או היעדר גילוי?ישנן השלכות במקרה של דיווח לא נכון מכיון שמדובר כאן בחוזה, וגם כי מדובר כאן לעתים ב"הסתה במרמה" אילו עורך הדין של חברת הביטוח מצליח להוכיח זאת. במקרים רבים, בית המשפט פסק דווקא לטובת המבוטח משום הוראות חוק חוזה הביטוח משנת 1985 – כל מקרה נידון לגופו.