מדי פעם אנו שומעים בחדשות אודות תאונה חמורה מהרגילה – תאונת שרשרת. תאונה מסוג זה הן הסוג הקשה ביותר של תאונות דרכים וזאת כתוצאה ממספר גבוה של מעורבים בה. תאונת שרשרת מוגדרת כתאונת דרכים אשר מעורבים בה לכל הפחות 3 כלי רכב וכשאין מקסימום. ההבדל הגדול בין תאונה מסוג לתאונה רגילה היא שבתאונה רגילה יודעים מי האשם ואת מי צריך לתבוע, אולם כאשר מדובר בתאונת שרשרת, הדברים הם לרוב מסובכים יותר.
הפוגע בפוגע – פטור?כאשר אנו מדברים על תאונת דרכים רגילה, לרוב ישנה משמעות גדולה לנהג אשר גרם לתאונה עצמה מבחינת חברת הביטוח של הרכב. כאשר מדובר בתאונת שרשרת כל אחד מהצדדים שנפגע מפנה את מרבית תשומת ליבו לצד אשר פגע בו אישית, ולא לגורמים אחרים אשר היו מעורבים בתאונה ולזה סיבה טובה – חברות הביטוח אשר מנסות להראות כי הרכב שאותו הן מבטחות הוא לא זה שפגע או לכל הפחות שהרכב שלהם פגע רק כתוצאה מפגיעה שנעשתה בו.
מה לעשות לאחר התאונה?לאחר התאונה יש צורך בראש ובראשונה לבדוק שכולם בסדר ורק לאחר מכן להתחיל בשלב הסטנדרטי של החלפת פרטים אשר יהיה מעט יותר מקיף מאשר בתאונות רגילות, שכן יש צורך לאסוף פרטים מכל האנשים המעורבים בתאונה. כמו כן, מומלץ מיד לאחר מכן לתעד את זירת האירוע וליצור קשר עם עורך דין מומחה בתחום מוקדם ככל האפשר.
תאונת שרשרת ושירשורהכאשר מדברים על תאונת שרשרת לרוב הביטוח שעומד באור הזרקורים הוא
ביטוח צד ג´ – ביטוח אשר מעניק כיסוי במקרה של נזקים לרכבים אחרים. חשוב לשים לב, שוב, שהפגיעה הראשונית היא שתיחשב, אפילו אם גרמה לתאונה נוספת. כלומר, התביעה פה "משורשרת" גם היא, לעיתים עד שתגיע לצד הראשון.