זה נכון שעל המבוטח לחדש מדי שנה את פוליסת
ביטוח הרכב שלו, במיוחד את ביטוח החובה, כשן אין לנסוע ברכב ללא ביטוח חובה בתוקף. לכאורה, מהלך של חידוש אוטומטי לפוליסה עשוי לפעול לטובת המבוטח, אולם מהלך זה אינו חוקי, בפרט כאשר הוא בדרך כלל מתנהל מאחורי גבו של המבוטח בכבודו ובעצמו. אפשר לאתר מהלך מהסוג הזה בצורה מקדימה, במידה וערניים מספיק לכתב הניסוח שמתקבל מחברת הביטוח הקודמת כחודש לפני פקיעת תוקף הפוליסה – שם יכול להיות רשום כי חברת הביטוח ממשיכה לבטח את המבוטח עד להודעה חדשה מטעמו.
חידוש ביטוח רכב אוטומטי? לא בישראלעל מנת שיירקם חוזה בין שני צדדים, על שני הצדדים לתת את הסכמתם בנושא, ולתעד זאת – בדרך כלל ביחד עם חתימת הצד השני על החוזה – במקרה הזה הפוליסה. היות וניתן ליצור חוזה גם בעל פה, ישנה אפשרות למתן הסכמה טלפונית לנאמר מפי נציג השירות לאחר שזה הקריא והסביר את תנאי הפוליסה והשיחה הוקלטה. ללא הסכמה שכזו, הרי שאין אסמכתא חוקית להמשך ולחידוש הפוליסה.
מה קורה במקרה שחברת הביטוח חידשה למבוטח ללא הסכמתו?במידה וגילה המבוטח כי חברת הביטוח שלו חידשה את הפוליסה ביוזמתה וללא הסכמתו, המבוטח יכול לפנות לעורך דין מצידו בנושא, ולתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות את חברת הביטוח. כאן חובת ההוכחה למתן אישורו של בעל הפוליסה חלה על המבטחת.
ניתן להאריך תוקף ביטוח בתוך חוזה מובנה מראשישנם חוזים אשר מכילים בתוכם מראש הסכמה להארכת התוקף של הפוליסה. בפוליסה יכול להיות שהוסכם כי התוקף יוארך מפעם לפעם בתקופה שאורכה כאורך התקופה שהוסכמה בתחילה, אולם יש לקחת בחשבון כי
עלות ביטוח רכב לא תשתנה גם לאחר הארכת התקופה, גם אם ישנן פוליסות זולות יותר.