חברות
ביטוח רכב בישראל פועלות על פי חוקים המוכתבים מלמעלה –הווה אומר על פי משרד התחבורה וגם מפוקחים על ידי המפקח על ביטוחי הרכב מטעם משרד האוצר. משנת 1970 נקבע חוק המחייב את בעלי הרכבים לעשות ביטוח חובה לרכב, וכבר אז רכשו פוליסות לכיסוי נזקי גוף, אולם כל פוליסה הייתה זהה לשנייה- הן בתנאים שהיו בה והן מבחינת המחיר. כל הפוליסות לביטוח חובה שולמו לחברה אחת שריכזה את הכול: "אבנר". כיום, כבר מזה לפחות עשור שחברות הביטוח מתנהלות על פי הרפורמה בביטוח, שבה המחיר מתאים ללקוח.
תשלום ביטוח חובה לרכב - שהוא מותאםביטוח רכב חובה הוא הביטוח שיאפשר לבעל הרכב להשתלט על התשלומים הגבוהים שמשולמים ממילא עבור הטיפול הראשוני לפצועים בתאונת הרכב, עבור טיפולי האשפוז, השיקום ואפילו הטיפולים הנפשיים שיאלצו לעבור בעקבות זאת. המחירים יקבעו על ידי כל חברת ביטוח לגופה, כשהפרמטרים שינחו אותה הם הדגם של הרכב, ונתונים שקשורים בנהגים הקבועים ברכב.
נגנב לכם הרכב? שרטו אותו במתכוון?רכב חדש הופך לבעיה עצובה כשהוא סופג מכות וחבטות שעלולות להוריד לו מערכו, או משריטות שהוא ספג בזמן החניה, או מרוכב אופניים זועם שנעלם אי שם במורד הרחוב. במקרים כאלו אשר הוגדרו מראש כ"מקרי ביטוח" חברת הביטוח יכולה לפתוח תיק תביעה ולנהל את ההחזרים המגיעים לכם על פי תקרת הביטוח.
לא חייבים לרכוש את הביטוח הזהבניגוד לביטוח חובה לרכב, אין פה הכרח לרכוש את הביטוח הזה. העניין הוא, שיש בו יותר שימוש (לשמחתנו או לצערנו) מאשר בביטוח חובה. הוא כולל בתוכו גם את הביטוח לצד שלישי, שמאפשר כיסוי של תביעות כנגד בעל הרכב, וגם את האפשרות לקבל כיסוי עבור נזקים לרכב המבוטח עצמו.