ביטוח חובה בתוקף הוא המסמך שמאפשר נסיעה על פי החוק. אותו מסמך עולה מדי שנה סכום כסף לא מבוטל עבור כל בעל רכב, והמשמעות היא שישנם אנשים בארץ שמשלמים לעתים גם על שני ביטוחי חובה (משום שישנן שתי מכוניות בבעלותם) – וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון את פוליסות הביטוח האחרות. כל פוליסה תתומחר באופן שונה, ועל פי קריטריונים ידועים מראש. התעריף ישתנה מחברת ביטוח רכב אחת לשנייה, ועל פי נתוני הנהגים הקבועים ברכב והרכב עצמו, כמו גם הנחות במחיר עקב ביטוח רכב צמוד למשל ועוד.
המחיר כפי שהוא מוכתב דרך הנהגהנהג מחזיק בידו כמה מהפרמטרים הקריטיים ביותר לביטוח חובה. אם מדובר בנהג שנמצא בטווח גילאים צעיר – בין 17-24, סביר להניח שהמחיר עדיין יהיה יקר – משום שמשולמת עליו תוספת מחיר באופן אוטומטי. אם יש בידו רישיון פחות משנתיים, גם נהג זה ישלם מעט יותר מפוליסה רגילה – וזה באופן נפרד מהגיל (הנהג החדש יכול להיות לצורך העניין גם בן 33).
פערים בביטוח חובה – מאיפה הם נובעים?ישנם
פערים בביטוח חובה שאינם תלויי גיל או ותק ברישיון. פשוט מתייחסים לשאר המפתחות שעוזרים לתמחר את הפוליסה: אם ישנן תביעות ביטוח רכב ממהלך שלוש השנים האחרונות או שלילות רישיון באותו טווח שנים, אם אין כריות אויר ברכב, אם הדגם של הרכב עלול להיות מסוכן יותר.
איך להוזיל את פוליסת ביטוח חובה?אם ישנה היסטורית נהיגה מוכחת ללא תביעות ביטוח, ישנו מסמך שמוגש למבוטח מדי שנה מחברת הביטוח ובו מעידים על היעדר תביעות. בנוסף על כך, נשים אשר נוהגות לבדן ברכב – כמו גם משפחות עם ילדים או נשים בהריון עשויות להיות הנהגות הזהירות אשר תזכינה להנחה בביטוח.