שוק הביטוח וחברות הביטוח- עם השנים התחרות בשוק ביטוחי הרכב הפכה להיות קשה יותר. כל חברה מנסה לבדל עצמה מרעותה בהצעות אטרקטיביות שונות. יש כאלה שמורידות את התשלום עבור הפרמיה בתמורה להשתתפות עצמית גבוהה יותר, חברות אחרות קוראות לעצמן ישירות וחוסכות את דמי התיווך של סוכני הביטוח בעקבות התחרות העזה הצרכן נהנה ממחירים אטרקטיבים עבור ביטוח הרכב.
ביטוחי הרכב הקיימיםישנם שני
סוגי ביטוחי רכב שקיימים בשוק, ביטוח רכב חובה והביטוחים המשלימים. הביטוח חובה כשמו הוא, חובה. בלעדיו לא ניתן לעלות על כבישי המדינה. הוא נועד לכסות עבור הוצאות שנגרמו כתוצאה מפגיעה גופנית למבוטח, לישובי הרכב או למעורבים נוספים. הביטוחים המשלימים מתחלקים לשניים ונועדו לכסות עלויות שנגרמו כתוצאה מפגיעה ברכוש.
כיסוי עלויות של הביטוחיםביטוח החובה מכסה עבור כל פגיעה גופנית. הוא מכסה עבור פינוי, אשפוז, ניתוחים שעלולים להערך, אשפוז תרופות והמשך טיפוליים עתידים. הביטוחים המשלימים אינם מנדטוריים. ביטוח צד שלישי נועד לכסות כל פגיעה שנגרמה לכלי רכב או לרכוש המעורב בתאונה למעט הרכב המבוטח. ה
ביטוח המקיף, מכסה כל פגיעה ברכוש בכלי רכב וברכב המבוטח. הוא כולל גם כיסוי עבור פגעי מזג האויר, גניבה, שריפות ועוד.
עלויות הביטוחיםעלויות הפוליסה משתנות בהתאם לפרמטרים שונים. גיל הנהג, שנות הנהיגה שלו, סוג הרכב וכדומה כל אלה הם גורמים המשפיעים על פוליסות הביטוח ומחיריהן. גורם נוסף המשפיע על עלות הביטוח הוא גובה ההשתתפות העצמית. ככל שההשתתפות העצמית של המבוטח גבוהה יותר העלויות החודשיות שלו יהיו נמוכות יותר וכן הפוך, חשוב לציין שההשתתפות העצמית תקפה רק עבור הביטוחים המשלימים.