|
|
ביטוח רכב לסטודנטים בשנת 2012רבים שואלים באם מאבקם של הסטודנטים היה מוצדק והשיג את שלו. למעשה, המחאה החברתית השפיעה על תחומי עניין רבים, אולם מאז ומעולם היו תנאים מועדפים לסטודנטים, אשר ממילא נתקלים בהוצאות רבות לעומת כמות הכנסות מוגבלת. אם נכנסים לעומק העניין, הבעיה הכלכלית לא מאפשרת לסטודנטים לעתים אפילו את הנוחות הזו של להחזיק רכב כדי לנצל את הזמן ביעילות יתרה. הפער בין הרצוי – חיי חברה פעילים, עבודה מכניסה בזמן הלימודים ושכר דירה נמוך ומתחשב רחוק שנות אור מהמציאות אצל רבים מהם – והמצב ידוע גם בחברות הביטוח.
חברות הביטוח באות לקראת הסטודנטים ישנן הקלות בתנאים כל עוד מציגים תעודת סטודנט בתוקף, ואת זה לא כל הסטודנטים שמחזיקים רכב או מי שמבטח עבורם את הרכב (ההורים) מודעים אליו. אילו היו כולם משתמשים באותו חיסכון היכן שניתן, אפשר היה להרוויח כמה "טנקים" של דלק לפחות לאורך שנות הלימוד, או לפחות כמה מאות שקלים בכל ביטוח רכב שעושים.
מה האפשרויות שעומדות בפני הסטודנטים? מי שמגיע למוסד הלימודים באמצעות תחבורה ציבורית ולוקח את הרכב של ההורים רק בסופי שבוע, יכול לעשות ביטוח רכב לסופי שבוע. המשמעות היא שלא משתמשים ברכב בשאר השבוע, אלא רק כששעות סוף השבוע נכנסות לתוקף, ולכן רמת הסיכון פוחתת – וסכום הביטוח יהיה קטן יותר.
ביטוח מקיף לסטודנטים – יש חיה כזו? דווקא סטודנטים שזקוקים לרכב כדי לקיים את עצמם בעבודות השונות סביב הלימודים משתמשים בו לרוב, אולם לא תמיד טורחים לבטח בביטוח רכב לסטודנטים מקיף. במידה ויקלעו לנזק לרכב, סביר להניח שלא יהיו יכולים להשקיע את סכומי העתק שנדרשים כדי לתקן, או לתקן את זה באיכות טובה מספיק, לכן גם שם ישנה התחשבות בסטודנטים על ידי חברות הביטוח.
|
|
|