|
|
ביטוח רכב למוניתנפח המוניות המסתובבות על פני כבישי ישראל נאמד על פני עשרות אלפים, כאשר הרוב המוחלט שייך למוניות פרטיות והשאר למוניות ציבוריות. הנוכחות של המוניות נאמדת לכדי עשרה אחוזים מכלל המכוניות שנוסעות מעל לכבישי ישראל. למרות שישנה דרישה לאותו מספר של ביטוחי חובה לפחות כפי מספר המוניות, בעלי מוניות רבים בוחרים שלא לעשות ביטוח מקיף למונית, משום שחברות הביטוח טוענות כי יחס הסיכון בין רכב רגיל למונית גדל פי שלושה, ובאותו היחס גם המחיר. סך הכול, ישנה אמת בכך, הלוא מוניות נוכחות זמן רב יותר על הכביש, וגם הנהגים שבהם נוהגים לאורך שעות מרובות.
מה גורם לביטוח מונית לעלות יותר? עצם העניין כי המכונית מסיעה נוסעים באופן ציבורי אמורה דווקא להיות גורם מוזיל לכאורה של הביטוח, משום שהנהג אמור להשתדל יותר ולשמור על חיי הנוסעים, וכך גם לשמור על הרכב. מצד שני, מדובר על הכפלה של רמת הסיכון במספר הנוסעים, כשמדובר על ביטוח חובה לרכב. בנוסף, אותו רכב ציבורי משומש לאורך כל שעות היממה ולכן באופן טבעי יש יותר חשיפה לפגיעות. בנוסף, שמענו על מקרים בהם היו איומים על נהגי מוניות שמחזיקים סכומי כסף זמינים במחיצתם, פרצה הקוראת לשודדים למיניהם.
ביטוח מורחב מוניות פרטיות אינן נכללות בהגדרה של "רכב ציבורי" לצורך חישוב דמי ביטוח, אלא נכללו בהרחבה לכיסוי של רכבים פרטיים. מדובר בתנאים מחמירים יותר מאלו של ביטוח רכב פרטי. מדובר בכלי רכב שהוא מסחרי והוא משמש לצורכי פרנסה ורווח. עלות ביטוח חובה יכול להגיע לפי שלושה מביטוח רגיל, ביטוח מקיף עלול לעלות בסביבות 10,000 שקלים כשהוא כולל גם ביטוח צד ג´.
חשיבות הביטוח למונית מכיון שעל ביטוח חובה לא ניתן לוותר על פי החוק, חשוב להבין למה מדוע ישנה חשיבות גדולה לעשיית ביטוח מקיף למונית בנוסף להוצאה הענקית בביטוח חובה: מדובר בגוף שנחבל וניזוק בכל מקרה של תאונה, וישנו סיכוי גבוה לגרימת תאונה על הכביש עקב נסיעה לא ערנית למשל.
|
|
|