|
|
ביטוח חובה לרכב – מהי קרן קרנית?ידוע לכול כי החוק דורש ביטוח חובה לכל רכב ממונע, והביטוח הזה אינו קשור לשאלת האשם בתאונה – אם הנהג ברכב והנוסעים נקלעו למצב תאונה שאפילו מעורב בה הולך רגל, כל אלו יפוצו מתוך הפוליסה ששילם עליה בעל הרכב בפעם האחרונה. עד כאן אפשר להבין מהו הדבר הנכון על פי חוק לעשות, ומה הגמול כאשר נקלעים למצב ביש כמו תאונה. אולם מה קורה כשלא עושים את "הדבר הנכון"? כאשר הולך רגל נקלע לתאונת "פגע וברח" ולא נערכה החלפת פרטי ביטוח בין המעורבים, או שהנהג ביצע נסיעה בלי ביטוח חובה?
מה עושים כשאין ביטוח חובה לרכבים? הדבר הראשון שעושים בזמן שנקלעים לתאונה, זה לסייע לאלו שנפגעו – ואפילו החוק דורש לעשות זאת, שכך לחיים יש ערך עליון כאן. לאחר מכן מדווחים למשטרה ולחברת הביטוח. אין ביטוח? אופס, ראשית זה אומר שהנהג ישא בנזקים שספגו המעורבים מכיסו הפרטי. ההליך הוא כזה, שאת הפיצוי הראשוני מקבלים הנוסעים ברכב והולך הרגל למעשה מקרן קרנית ולאחר מכן הקרן תתבע מהנהג להשיב מכיסו את הסכום.
מה עושים אם נקלעים לתאונת "פגע וברח"? מי שנקלע לתאונת "פגע וברח" כשהנהג נעלם באופק נקלע ממילא למצב לא נעים. בתוך כל זה, אין לכאורה את מי לתבוע, משום שהוא ברח. המדינה קבעה, כי חברת הקרנית תהיה זו שתפצה על הנזקים שספג הולך הרגל, ובאותה המתכונת – אם ימצא הנהג לאחר חקירה והפעלת המשטרה, הוא יתבע על ידי "קרנית" בסכום הכסף.
מאיפה הכספים בחברת קרנית? קרנית היא תאגיד ציבורי שהוקמה לפי חוק הפלת"ד. כל מי שעושה ביטוח רכב חובה מפריש למעשה אחוז מסוים מהמחיר לקרן לצורך המימון של הפעילות שלה. היות וסכום הפיצויים אינו היחיד שהוציאה אלא ישנן גם הוצאות על המשפט, היא תתבע את הנהג גם בגין אותן הוצאות.
|
|
|