|
|
החזר פרמיות בעת ביטול ביטוח רכבהשוק של הביטוחים הוא "נזיל". המחירים משתנים מעת לעת באופן רגולטיבי, ואפשר למצוא תמיד את המחיר הזול יותר אצל חברות אחרות. ומה קורה אם אכן הציעו לכם ביטוח רכב במבצע כשזו הצעה חד פעמית, לא תתפתו לקבל אותה? אז מסתבר שבמשחק הזה ישנם חוקים שחברת הביטוח רכב מכירה טוב יותר מכם, ולכן רצוי לעבור עליהם לפני שעורכים איזה שהוא שינוי בתנאים. אפילו אם אתם נאלצים לבטל את הפוליסה שלא באשמתכם – גם אז יש התניות ויש דרך משתלמת יותר – ודרך משתלמת פחות. אז במה לבחור?
תנאים לביטול הביטוח ביטול הסכם ביטוח תולה את הקנס או את התנאים לביטול בסיבה שבגינה מבטלים. בכל מקרה, הביטול נכנס לתוקף לא באופן מיידי אלא לאחר 21-30 ימים (או כפי שרשום בחוזה). מה שאומר, שהמבוטח משלם כמעט עבור חודש נוסף. מרגע שהביטוח נחשב בטל, לא ניתן להפעיל אותו – ואם מעוניינים בכיסוי יש להפעיל ביטוח אחר (אפשר בחברת ביטוח אחרת למשל).
במה כרוך ביטול ביטוח רכב? הפרמיות המוחזרות ללקוח מחושבות על פי הסיבות שהובילו אותו לבטל. אילו הביטול נעשה ביוזמתו, חברת הביטוח נוטלת לעצמה לקנוס את המבוטח בסכום של 10% מסכום הביטוח השנתי ועוד עד 10% נוספים לשיקול דעתה. במידה וביטל מפאת גניבת רכב, אבדן מלא של הרכב או כל סיבה דומה, חברת הביטוח תחשב לביטול ביטוח מחיר כך שתחזיר את הסכום שנותר לו באופן יחסי.
האם כדאי לעשות ביטוח רכב לתקופה קצרה? האם ישתלם למבוטח לעשות ביטוח רכב לתקופה קצרה, אם הוא יודע מראש שיצטרך לבטל לפני תום החוזה את הביטוח? במקרה הזה, יאלץ ממילא לשלם פרמיות ביטוח יקרות: עבור השבוע הראשון יוסיף 5% מהפרמיה השנתית, ועבור יום נוסף – תשולם תוספת של 0.3% מהפרמיה השנתית.
|
|
|