פרמיה הינה דמי הביטוח והתשלומים השוטפים בעבור שירות הביטוח, ומועברים מהמבוטח לחברה המבטחת. עניין הפרמיה הוא להעניק שיפוי ופיצוי על פי התנאים בחוזה הביטוח, כשיש לכך תוקף משפטי. ביטוח אינו מקנה הגנה על רכוש וגוף, מפני שמה שצריך לקרות – יקרה. עניין הפוליסה הוא להעניק בדיעבד ולאחר תביעת ביטוח את הסכום שנקבע בפסק הדין שבין חברת הביטוח למבוטח או לחברה של צד ג´. עלויות ביטוח לרכב נקבעות באופן רגולטורי על ידי חברות הביטוח בעצמן, כשהן מחויבות לתנאים הבסיסיים שמוכתבים על ידי החוק.
מה בין ביטוח חובה וביטוח מקיף לרכב?
חוק ביטוח רכב מנועי מחייב עשיית ביטוח חובה לרכב בכל רכב מנועי שיש לו לוחית מטעם משרד הרישוי. לעומת זאת, אין כל חובה לשלם על ביטוח מקיף, מה עוד שהוא נחשב ליקר מבין השניים ולעתים גם אינו משתלם – במקרים מסוימים יהיה יקר מדי ולא מוצדק. זאת הסיבה שסוכן ביטוח או חברת ביטוח לא יכולים לדרוש את התניית עריכת ביטוח החובה בעשיית ביטוח מקיף. הרי ממילא ניתן לערוך לכל אחד מהביטוחים חוזה בחברת ביטוח אחרת. ביטוח רכב חובה מתבסס על תנאים שמהווים את המינימום לפוליסה תקנית, כפי שנכנסו לחוק מיום 01/10/10. גם כשמדובר בביטול ביטוח רכב – הוצאה על ביטוח חובה אינה יקרה, משום שמלכתחילה משולם סכום יחסית אחיד בין הנהגים.
כיצד נמדד ערך פיצוי בשני סוגי הביטוחים?
כאשר מדובר בנפגעי גוף, ישנו הליך נרחב ולעתים הבעיות מתגלות בשלבים מאוחרים יחסית. לשם כך הנפגע יקבל חוות דעת ממומחים שונים בכל התחומים שעלולים להגביל אותו בהמשך עקב העניין ולתבוע את חברת הביטוח בשל כך. כשמדובר בביטוח רכוש, חברת הביטוח ושמאי מטעמה מעריכים את הנזק, וכך הפיצויים עשויים להגיע יחסית יותר מהר.