|
|
החזר פרמיית ביטוח רכב חובה עקב ביטול ביטוח רכבכאשר אנו מבטלים את ביטוח החובה לרכב מכל סיבה שהיא, בין אם מכרנו את הרכב ובין אם אנו מתכננים נסיעה ארוכה לחו"ל, והרכב נותר ללא שימוש, אנו זכאים להחזר יחסי של פרמיית ביטוח רכב. כך שבמידה ואנו מבקשים לבטל את ביטוח חובה של הרכב עוד לפני סיום תקופת ההתקשרות בינינו לבין חברת הביטוח, והסיבה לביטול הפוליסה אינה נובעת מהפרה של החוזה על ידי אחד הצדדים אנו זכאים לכספנו חזרה מחברת הביטוח בהתאם לשארית התקופה הנקובה בחוזה. במידה וסיבת הביטול היא גניבת הרכב או הגדרתו כטוטאל לוס בעקבות תאונה יקבל המבוטח את כספו לפי חישוב של דמי ביטוח לתקופה הקצרה משנה.
האם יש קנס על ביטול ביטוח רכב? ישנם תלונות רבות המוגשות למועצה לצרכנות בישראל, לפיהם חברות הביטוח גובות כנסות יציאה גבוהות מלקוחות המבקשים לבטל את ביטוח הרכב שלהם. למעשה, החוק קובע כי חברות הביטוח רשאיות להשאיר בידיהם עשרה אחוזים מסכום דמי הביטוח השנתיים, בנוסף לעוד עשרה אחוזים אותם היא רשאית לקחת כקנס על פי חוק. כל הפרטים הללו רשומים בסעיפי החוזה אותם חשוב לקרוא בטרם החתימה, גם אם הם מופיעים באותיות קטנות. חברות ביטוח מצדן, יכולות להחליט שהן מבטלות את הביטוח במקרים בהם בעל הרכב מסרב לבצע מגונים לרכב בהתאם לתנאי הפוליסה. חברות הביטוח רשאיות לעשות זאת גם בפוליסות ביטוח מקיף או ביטוח צד ג´.
מתי מבטלים ביטוח רכב? כאמור, ישנם סיבות רבות לרצונו של הלקוח לבטל את ביטוח הרכב שלו. למשל, רכב שנגנב, רכב שיצא מכלל שימוש, רכב שנמכר לבעלים אחר, מעבר לחברת ביטוח אחרת ועוד. האינטרס של חברת הביטוח הוא להשאיר את המבוטח אצלה כלקוח משלם, ולכן מערימה קשיים על תהליך ביטול הביטוח. חשוב לזכור שניתן גם לעשות הקפאה של ביטוח במקום ביטול.
|
|
|