לא פעם נתקל מבוטח ברצון לעבור לחברת ביטוח אחרת כיוון והיא מציעה דיל משתלם ורוצים לסיים את פוליסת הביטוח עם חברת הביטוח הנוכחית באותו המועד. אך לא תמיד מקפיד המבוטח לקרוא את האותיות הקטנות בפוליסת הביטוח מתוך הנחה כי מדובר בפוליסת ביטוח סטנדרטית ואין צורך להעמיק בה. עם זאת, רוב הפוליסות יכללו סעיף הנוגע למחיר של ביטול ביטוח רכב וחייבים להקפיד ולשים לב לכך.
מתי חברת הביטוח תחליט לבטל את ביטוח הרכב?
ההנחה כי המבוטח הוא היחיד שיכול לבטל ביטוח רכב היא שגויה. גם חברת הביטוח יכולה להחליט לבטל פוליסת ביטוח, על פי רוב במקרים בהם המבוטח מסרב לעמוד בתנאים של פוליסת הביטוח יכולה החברה לבטל את הפוליסה. כך למשל ביטוח מקיף דורש מיגונים מסוימים לרכב. אם המבוטח יסרב לשים את אותם המיגונים יכול להיות שחברת הביטוח תבטל את הפוליסה עמו ואף תחייב אותו.
כמה עולה לנו לבטל את ביטוח הרכב?
על פי התקנות מותר לחברת הביטוח לקנוס 10% מסכום הפוליסה ובנוסף לכך להשאיר 10% מדמי ביטוח הרכב לעצמה. מבוטחים רבים רואים זאת כרמאות ומוצאים בקנסות הביטול שהם גבוהים מדי. מקרים אלו מחריפים כאשר חברת הביטוח היא זו שמחליטה על הקפאת הפוליסה. למבטל הפוליסה יוחזר שאר הסכום ששולם עבור פוליסת הביטוח. יש לציין כי כל חברה נוהגת באופן שונה בתחום עלות ביטול ביטוח רכב, עם זאת האינטרס של חברת הביטוח להשאיר את לקוחותיה יכול להביא לקנסות גבוהים, על כן רצוי לא לבטל ביטוח רכב אלא אם זה באמת מקרה קריטי. רצוי טרם מתחייבים לחברה חדשה לבדוק האם העלות משתלמת ולכלול את הקנס מחברת הביטוח הנוכחית בחישוב ההוצאות.