|
|
איזה ביטוח רכב כדאי לעשות?במדינה חופשית כמו שלנו, ההתלבטויות הן רבות. מקיפים אותנו במבצעים מכל הסוגים: 1+1, הנחות והטבות – אם נקנה דרך אותה החברה נקבל כרטיסים לסרט קולנוע, הטבות בבתי עסק רבים, כרטיס הנחה לתחנות דלק ועוד. איך לבחור סוכנות ביטוח לרכב ועדיין לא לצאת "פראיירים"? לצורך כך אנו חייבים לקרוא את האותיות הקטנות של הפוליסה שמציעים לנו. במידה ואנו מתכוונים לחסוך בעלויות הפוליסה וחושבים אם לוותר על אחד מהביטוחים, לפעמים עדיף פשוט לעשות אותה כי מי יודע מתי ואם נצטרך אותה, וכשנצטרך אותה ולא תהיה לנו בדיעבד, זה יהיה כבר מאוחר מדי.
מה אומר כל סוג של ביטוח? סוגי ביטוח רכב מתחלקים לשניים: ביטוח חובה על פי חוק, שהוא מסדיר את הפיצויים המגיעים לאחר פגיעה גופנית של מי מהמעורבים בתאונה, וביטוח רכוש שאינו חובה ואף יותר יקר, אולם הוא המשומש ביותר מבין כל ביטוחי הרכב. אותו ביטוח רכוש מתחלק לשניים: ביטוח מקיף, שבו נכללות כל הפגיעות שנעשו לרכב עקב תאונה, פגעי מזג אויר, שריפה, ניסיון לפריצת רכב וגניבתו ועוד (לא כולל נזקי שחיקה או תקר בצמיגים למשל בדרך כלל, למרות שכשבעלת הביטוח היא אישה, היא זוכה על פי רוב לתוספת של החלפת צמיג היכן שתהיה בארץ). אותו ביטוח מקיף כולל על פי רוב ביטוח רכב צד שלישי, או שזה נרכש בפני עצמו – זה הביטוח שיכסה את התביעות שרכוש אחרים שנפגעו כתוצאה מפגיעת רכבך יכוסה באמצעות אותו פיצוי.
אז איזה ביטוח רכב כדאי לעשות? אם אתם עושים ביטוח אוטו פרטי (עד 4 טון), רצוי שתבררו לגבי כל שלושת הביטוחים. בעלי רכבים שהתיישנו (שגילם מעל 19 שנים) או פשוט רכבים ותיקים בסביבות 10 שנים, המוותרים על הביטוח המקיף משום שערך החלפים התייקר- לא ניתן להשיג לו חלקי חילוף וערך הרכב כל- כך נמוך, שכל פגיעה בו יכולה לעלות יותר מערכו האמיתי. לבד מביטוח חובה, זהו כבר שיקולכם האישי איזה ביטוח נוסף לעשות – ורצוי את שלושתם.
|
|
|