לא כל ההורים מאושרים כאשר הילד עובר את הטסט ומקבל את רישיון הנהיגה. נכון – הדאגה המרכזית היא לשלום הילד, שאין לו ניסיון רב עוד על הכביש, במיוחד במדינת ישראל רווית התאונות, ובטח שבגיל הצעיר הם מרבים לצאת לבלות עד השעות הקטנות. אך דאגה נוספת היא תשלום הביטוח עבור נהג חדש. עבור נהג חדש, רוב חברות הביטוח מגדילות את עלות הפוליסה בכ- 50% עד אפילו ל- 100%! עלות נוספת היא עלות ההשתתפות העצמית שבכמעט כל חברות הביטוח קופצת ישר ב- 50% נוספים (דבר זה נכון גם במקרה שבו לא הנהג החדש נהג!!!). מסיבה זו ממש, משפחות אשר ברשותן יותר מרכב אחד בוחרות לרוב לבטח את הילד אך ורק על כלי רכב אחד.
מדוע ביטוח לנהג חדש עולה יותר?
מחקרים הוכיחו כי נהגים חדשים מעורבים הרבה יותר מנהגים ותיקים בתאונות דרכים. הסיבה לכך היא כפולה: הן היותם חסרי ניסיון ובעלי יכולת נמוכה יותר לצאת ממצבים בעייתיים, והן שהצעירים נוטים לנהוג בפראות על מנת להרשים את החברים או סתם כי האדרנלין בוער בגופם. גורם נוסף הוא הנטייה של צעירים לשתות אלכוהול ולנהוג. מכיוון שהנהגים החדשים מעורבים יותר בתאונות דרכים, לחברות הביטוח פחות משתלם לבטח אותם, וכדי לכסות עבור ההוצאות הגבוהות בהרבה במקרים של נהגים חדשים – עליהם לגבות סכום גבוה יותר עבור ביטוח הנהג החדש.
איך ניתן להוזיל את ביטוח הנהג החדש?
דבר ראשון ההמלצה היא לא להתפשר בביטוח במקרה של נהגים חדשים. עדיף שיהיה ביטוח מקיף, ובמידה והמחיר גבוה מדי, חשוב מאוד שלפחות יהיה לרכב ביטוח צד ג´. מעבר לכך, מומלץ לעשות סקר שוק מכיוון שישנן חברות ביטוח שיותר מתחשבות בצעירים ומציעות פוליסות הנמוכות במאות שקלים מחברות ביטוח אחרות.