רגע לפני חודש מרץ 2014, יש לבצע השוואת מחירים לביטוח חובה על מנת שביטוח החובה שתוקפו עד לחודש זה ימשיך לשמור על התוקף כחוק באופן רציף. המעוניינים לדעת מראש מה המחירים שיוצעו להם דרך חברות הביטוח יכול להכנס למחשבון ביטוח חובה, להזין את נתוני הנהגים והרכב ולקבל תמונת מחירים שאינה משתנה גם בשיחת הטלפון. השאלה שעולה מעל לפני השטח היא האם המחיר הזול ביותר בביטוח חובה הוא גם המשתלם ביותר? המחיר אינו משקף את מה שעומד מאחורי ההצעה, ולכן יש לבחור בין השילוב המשתלם – מחיר נמוך ותנאים טובים
על מי מדובר?
הנהגת הינה בת 36 – שחקנית ותיקה יחסית שמחזיקה ברישיון 9 שנים. מספר התאונות שהיא עשתה או שלילות הרישיון לאורך 3 השנים האחרונות מסתכמים באפס. היא נוהגת ברכב לשימוש פרטי עם מנוע בנפח של 1,400 סמ"ק ובו 100 כוחות סוס, 3 כריות אויר ברכב ומערכת לנעילת גלגלים – ABS.
קשת המחירים
המחירים בביטוח חובה לחודש מרץ 2014 עבור רכב פרטי זה נעים בין 1,353 ₪ ועד ל- 1,536 ₪. המשמעות היא פער לא גדול בין הצעות הביטוח – ומעניין מה פשר ההצעה שעומד מאחורי המחיר – אפשר להשוות בין המחיר היקר ביותר אל הזול ביותר ולהתקשר לחברת הביטוח כדי להבין כמה דמי השתתפות עצמית תשלם בכל מקרה ביטוח או מה הסכום המקסימלי שתוכל לקבל לפיצוי.
טווחי המחירים
ההפרשים בין המחירים בפוליסות הללו נעים בין כמה שקלים בודדים לעשרות שקלים, - פער לא משמעותי כל כך בין כתבי הביטוח. באופן עקרוני, ניתן להבחין בין חברת הביטוח שמעוניינת "ללכוד" את השחקנית הזו כיון שהיא הכי משתלמת בעבורה (נהגת זהירה יחסית), וזו תהיה חברת הביטוח הזולה ביותר. השאלה מה היא מציעה לנהגת ביחס לאחרות?